Održan uvodni trening za EKO-SISTEM partnere

Uvodni trening za partnere u okviru programa EKO-SISTEM okupio je preko 30 učesnika koji su predstavljali 12 mreža iz cele Srbije. Trodnevni trening održan je u Beogradu, od 15. do 17. septembra, u organizaciji Mladih istraživača Srbije. Trening je namenjen partnerima čijih 13 projekata je ove godine podržano kroz grantove u sklopu EKO-SISTEM programa.

Uvodni trening je deo serije treninga koji će se održati u okviru programa, budući da je jedna od njegovih glavnih komponenti osnaživanje organizacija civilnog društva kroz edukaciju i podršku.

“Nismo želeli da se ovaj program svede na prosleđivanje finansijskih sredstava – želimo da svojim partnerima pružimo podršku i u svakom drugom smislu, da ih podržimo u razvijanju projekata, njihovoj promociji i da prenesemo i zajednički gradimo znanja i veštine koje ćemo svi moći da koristimo i u budućem radu na zaštiti životne sredine”, objasnila je koordinatorka programa EKO-SISTEM, Tijana Ljubenović.

Prvi dan treninga bio je posvećen predstavljanju projekata i međusobnom povezivanju organizacija koje se bave zaštitom životne sredine, kao i predavanju na temu sprovođenja akcionih planova i planova monitoringa.

Tokom drugog dana, posvetili smo se projektnim rizicima i komunikaciji s građanima, razgovarali smo o rodnoj ravnopravnosti i održali obuke iz oblasti internih kontrola i unutrašnje organizacije.

Trećeg dana održali smo mali “Ekosistemski sajam” u okviru kog su prisutne mreže i organizacije imale priliku da podele svoje promotivne materijale i predstave svoje dosadašnje aktivnosti van projekata.

Ove aktivnosti deo su programa EKO-SISTEM koji sprovode Mladi istraživači Srbije, a podržava Švedska. O projektima koje smo podržali u okviru programa možete pročitati OVDE.

Budi u toku!

Prijavi se za naš bilten i budi u toku sa najnovijim vestima, akcijama, konkursima i obukama iz oblasti zaštite životne sredine.