Otvoren filmski konkurs za „Green Fest 2021“

green-fest-2021

Ako se baviš filmom i tvoja omiljena tema je životna sredina, imaš jedinstvenu priliku da se tvoja priča vidi i čuje pred međunarodnom publikom, ali i da osvojiš nagradu za svoje stvaralaštvo! Centar za unapređenje životne sredine otvorio je konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 12. Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest“ koji će se održati od 8. do 15. novembra 2021. u izmenjenom onlajn formatu.

Konkurs je međunarodnog karaktera i otvoren je za filmove koji se bave temama prirode i biodiverziteta, klimatskih promena, vazduha i voda, otpada od hrane, održive mode, cirkularne ekonomije i inovacija, kao i održivog razvoja.

U razmatranje će biti uzeti filmovi proizvedeni nakon 1. januara 2018. godine, a prijave su moguće u četiri kategorije: kratki film, film srednjeg metra, dugometražni i animirani film. Pored nagrada u navedenim kategorijama, biće dodeljene i dve specijalne nagrade za najbolji obrazovni film (Učimo za budućnost) i najinspirativniji film festivala (Pokrenimo budućnost).

Rok za prijavu na konkurs je 30. jul, dok će spisak filmova koji su ušli u selekciju za prikazivanje biti objavljen do 15. avgusta. Više informacija o festivalu i načinu prijave možeš pronaći na OVOM LINKU.

Dvanaesti Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“ sprovodi Centar za unapređenje životne sredine uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, Fondacije Hajnrih Bel, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Budi u toku!

Prijavi se za naš bilten i budi u toku sa najnovijim vestima, akcijama, konkursima i obukama iz oblasti zaštite životne sredine.